Magyarországon működő cégek és vállalkozások 56 százalékának nincs weboldala, magyarul nincsenek jelen az interneten.

Van azonban a maradék 44 százalék, melyek rendelkeznek ugyan weboldallal, de jó részük ennek a ténynek a kimondásánál meg is áll. Többen még ma is úgy gondolják, hogy a siker szükséges és elégséges feltétele egy céges weboldal megléte, annak minősége már elhanyagolható faktor. Akik így gondolkodnak jellemzően olyan weboldalkészítő cégeket bíznak meg saját honlapjuk elkészítésével, melyek finoman szólva is kihívásokkal küszködnek a weboldalkészítést illetően.

Ha visszakanyarodunk posztunk kezdő idézetéhez, akkor annak pikírt lényegét rácsavarhatjuk mostani eszmefuttatásunk tárgyára is. Jó, ha van egy olyan weboldalunk, mely nem tudja hozni a tőle elvárt eredményt, vagy jobb, ha nincs ilyenünk és elevickélünk a piacon efféle rosszul fércelt készségek nélkül is?

Erre objektív választ nehéz adni, nyilván mindenki tisztában van a lehetőségeivel, hogy mennyi időt és pénzt tud áldozni egy weboldal profi elkészíttetéséhez, illetve mennyi hajlandóságot mutat erre. Azt azonban leszögezhetjük, hogy nagy valószínűséggel egyik megoldás sem hoz hasznot egy adott cég vagy vállalkozás számára. A megoldás talán a körültekintésben rejlik. Nyilván minden cég elemi érdeke, hogy a piaci versenyben érdemben tudjon részt venni, ne maradjon le a versenyben. Ennek ma már elemi feltétele egy jól prosperáló weboldal elkészíttetése.

A megfelelő körültekintéssel ebbéli szándékát bárki haszonra tudja fordítani: a megfelelő szakmai felkészültségű weboldalkészítő céget kell felkutatni és megbízni azzal, hogy építse fel azt a honlapot, amely versenyképes és bevételt tud termelni. Senki hitelét nem szeretnénk rontani, a piacon alanyi joga van jelen lenni mindenkinek, persze az más kérdés, hogy azok a weboldalkészítést ajánló cégek, melyek fércműveket árulnak, hamar eltűnnek a piacról, jellemzően nyom nélkül. Mégis megpróbálunk itt és most iránymutatást adni ahhoz, miként lehet elválasztani az ocsút a magtól.

Felsoroljuk azokat a jellemzőket, melyek gyanúsak lehetnek, ha egy weboldal készítéséről tárgyalunk egy adott ilyen profilú vállalkozással. Magyarán tiltott mondtatok, melyek, ha mégis elhangoznak, akkor jobb megszakítani velük a tárgyalást, persze csak akkor, ha tényleg profi oldalt szeretnénk magunknak.

  • Két nap alatt elkészítjük weboldalát
  • A szerződést majd a futár kiviszi, a design-t elküldjük e-mailben
  • A domain nevet és tárhelyet Önnek kell elintéznie
  • Mi készítjük legolcsóbban a weboldalakat az országban
  • Önnek a szerződéskötésen túl semmi plusz feladata nincs, mi majd mindent elintézünk
  • Nem kell befáradnia irodánkba, mi mindent online tudunk intézni
  • Sablonokkal dolgozunk
  • Kérjük a képeket és a szöveget, amit el szeretne helyezni készülő weboldalán