Ön milyen honlapot szeretne? Jót. És működőt.
Válasza érthető.

Az alapvető kérdés viszont az, hogy a cél eléréséhez kit bízzon meg a munkával? Egyedi fejlesztésben gondolkodik, ez már biztos. De ki legyen a befutó? Egy szabadúszó, egyszemélyes cégként működő fejlesztő, vagy bízzon meg egy komoly céget a munkára? 

Magán vagy állami suli?
Saját szülésznő a szülésnél, vagy jó lesz az ügyeletes?
Magán fogászat vagy szakrendelő?

Bőven tudná a sort még folytatni? Az élet teli van eldöntendő kérdésekkel. Tipikus „vagylagos kérdésekkel”.

Ám, ha a megélhetés kerül terítékre, még inkább fontosabb a jó döntés meghozatala. Márpedig egy honlap meghatározó feladatot tölt be cégének megítélésében. 

A valóban profik weboldalt nem készítenek Önnek, hanem fejlesztenek

Egyedi fejlesztésű weboldalt szeretne, ez már biztos. Ismeri az előnyeit.
Viszont a költségek sem másodlagosak.
És dönteni sem könnyű, hogy azt kivel készíttesse el.

A nagyobb webfejlesztő cégekkel kapcsolatban is számos negatív történetet hallott már. Ahol minden programozó saját módszertannal dolgozik, kavarognak a verziók, ügyfél szerverén adatvesztések történnek.

Történet van, nem is kevés. Valós vagy sem, nem tudja megítélni.

Ezért Önnek éppen elégséges lenne egy egyszemélyes fejlesztő is, aki megbízhatóan dolgozik, és jó kapcsolat alakítható ki vele.

Azonban ő ritkán ért a projektmenedzsmenthez. Mivel egyedül dolgozik, gyakoriak a csúszások. A túlvállalásai miatt pedig az Ön projektje is csak ímmel-ámmal készülget majd. 

Kivel éri meg a munkát elvégeztetni, ha egyedi fejlesztésű weboldal mellett döntött?

Egy weboldal építésénél a legnehezebb kérdés nyilvánvalóan az, hogy kivel készíttesse el a honlapot, kivel végeztesse a programozást.

Nyilvánvalóan módosítani az tud, aki készítette az oldalt. A legfőbb vágya pedig az, hogy azok a fejlesztések köszönjenek vissza a gyakorlatban, amiknek ténylegesen kellene. Mindezt úgy, hogy Önnek „külsősként” fogalma sincs arról, hogy mit lehet, és mit kell végrehajtani ahhoz, hogy az a megfelelő végeredményt mutassa.

Önnek egyszerű igényei és céljai vannak. Ezt pedig elsősorban megértenie szükséges egy honlapkészítőnek.

Amit az egyszemélyes fejlesztő nem fog megérteni Önnél

Az egyszemélyes fejlesztő habár olcsóbb (és ez nem mellékes tényező Önnél), és az egy személlyel történő kapcsolattartás is egyszerűbb az esetében; nem feltétlenül válik produktívvá a vele való együttműködés.

Miért is?

Lehet specialista, de egyedül van.
Ha épp a hosszú nyaralását tölti a horvát tengerparton, vagy egy vakbél miatt kerül kórházba, Ön bizony magára maradhat. Egyszemélyes fejlesztőként nem fog tudni kifogástalan szupportot üzemeltetni.

Ha pedig a szerződésírás is azon tevékenységek közé tartozott anno, ami legyintésre méltó; egy kevésbé jól alakult kapcsolat miatt komoly problémákkal szembesülhet.

Akkor jobb, ha team-mel dolgozik együtt. De csak akkor, ha jól szervezett.

A jól szervezett fejlesztőcsapatok egyik fontos „eleme” az, amit egy egyszemélyes fejlesztőtől nem nagyon kaphat meg: a köztes embert.

Egy olyan személyt, aki az üzlet által megfogalmazott igényeket "lefordítja" a technológia nyelvére.

Egy profi fejlesztő cég olyan személyek közössége, ahol a Backend, Frontend, Ux designer is fontos szerepet kap az Ön weboldalának elkészítésében. Az ergonómiai és design-tervezés, valamint a frontend-fejlesztés (tökéletes felhasználói élmény kialakítása) ugyanis meghatározó része egy profi weboldalnak.  

A fejlesztőcég munkatársai az üzleti információk birtokában valósítják meg az alapos tervezést, melyben az alapos ergonómiai tervezés, a webergonómiai feladatok felvázolása is benne foglaltatik. A weboldal felületeinek logikai felépítésére még a design tervek elkészítése előtt szükség van.

Több specialista együttes tudása hozza létre az Ön egyedülálló egyedi fejlesztésű weboldalát.

A céggel való fejlesztés jellemzően drágább, de a befektetés eredményeképpen egy stabilabb, megbízhatóbb hátteret kap, mely hosszútávon többszörösen megtérül Önnek.

Habár az egyedi fejlesztésű oldal valóban nem feltétlenül biztonságosabb, de jóval nehezebb a védelem típusát kiismerni egy ilyen oldalon a hackereknek.

Habár cégünk a Codeigniter keretrendszert használja alapként, ez semmiképpen sem egy robosztus kódtömeg, amihez amatőrök bármikor hozzáadhatnak ellenőrizetlen pluginokat.

Önnek egy saját belső rendszerrel (admin felülettel) rendelkező honlapja lesz. Amiben akár Ön is kényelmesen hozzáadhat új menüpontokat, új tartalmakat. Az oldal bármely tartalmi aspektusa könnyedén szerkeszthető!

A kifogástalan supporttal, karbantartással és a nyomon követhető folyamatokkal pedig egy elérhető szakmai háttértámogatásra számíthat weboldalát illetően.