Ha azt mondom honlapkészítés; a részletek felsorolásánál hol jutna eszébe a tárhelyet is megemlíteni? Ha a többséghez tartozik, akkor ki is hagyná abból. Honlapja a működését a tárhelynek köszönheti. Rossz tárhelyválasztással gördülékeny működését kockáztatja.

 

Amikor új honlap elkészíttetése kerül terítékre, valahogy sokan leragadnak ott, hogy csak a tartalmi részéről, a fotókról, a termékek helyeiről, az űrlapokról gondolkodnak.

Evidensnek vélik, hogy a honlapjuk elkészítése csupán annyiból áll, hogy „összerakja nekik valaki”.
Azonban vannak olyan kevésbé kedvelt részletek is, amik sokszor kevés technikai ismeretség miatt elfeledett témák lesznek: mitől is fog az a honlap megjelenni az interneten?
Lassú lesz vagy gyors a betöltődése?

Semmit nem ér az a honlap, aminek megjelenítésével gondok akadnak. És hol elérhető, hol nem.
A technikai kérdések kikerülhetetlenek.

 

Szóval miért is olyan fontos a jó tárhelyválasztás?

Ugyanis honlapja esetében rendkívül fontos, hogy a szerver megbízhatóan "ketyegjen".
A tárhely (honlap lakhelye, otthona) kihat a weboldala működésére is.

Egy több napig tartó szerver-meghibásodás akár azt is eredményezheti elméletben, hogy honlapja eltűnik a Google találati listájáról. A tárhely ráadásul fontos eleme a jobb látogatottsági statisztikák elérésének is.

 

A Googlenek sem mindegy, milyen tárhelyen van weboldala.
A gyakori leállások és a lassú betöltődési idő hatással vannak weboldala helyezéseire.
A megfelelő tárhelyszolgáltató, ill. tárhelycsomag kiválasztása az egyik legfontosabb döntés weboldala esetében.

Egy, a weboldal céljainak megfelelő tárhely megakadályozza, hogy weboldala szüneteljen, vagy pedig túlságosan lassú legyen. Megakadályozva ezzel azt, hogy látogatókat, vagyis ügyfeleket veszítsen. Egyszerre biztosítja a stabilitást, biztonságot és költséghatékonyságot.
A megbízható tárhelyszolgáltatók része a rendszeres monitorozás is a hackerek és műszaki hibák ellen is.

 

Egy tárhely arra is kihatással lehet, amire nem is gondol

Egy adott weboldal és cég igényeinek megfelelő tárhely azt is garantálhatja, hogy tömeges mailküldés esetén is a megfelelő szolgáltatást kaphassa (ne okozzon gondot a rendszernek). Valamint a honlapjához szükséges segédprogramok, funkciók is zökkenőmentesen futhassanak.

Egy tárhelyszolgáltatás gyakorta tartalmazza az automatikus biztonsági mentéseket, spam,- és vírusszűrést is. Okos választással Ön akkora kapacitást vásárolhat, amekkorát valóban ki is használ.

Ön hogy áll a honlapkészítés mostohagyerekével? Segítünk a részletekben, és abban, hogy honlapjának megbízható lakhelye legyen. Írjon nekünk.