kekdunatanciskola.hu - Budapest

Kekdunatanciskola.hu – a tánc pezsgő hangulata minden pixelen
 
A Kék-Duna tánciskola minden nap  lázban ég a tánc pezsgő hangulatától. Mi a kihívásoktól égtünk lázban a weboldaluk elkészítése során. 

A táncra ösztönző zene, és az érzelmekben gazdag mozdulatok teszik a latin táncokat olyan különlegessé.

De bármilyen társastáncról is legyen szó; vidámságukkal, hangulatukkal, és pezsgésükkel bárkit kizökkentenek a mindennapokból.

Hogyan lehet ezt az életérzést átmenteni egy weboldalra?

A tánciskola alapos igényeket támasztott

A 17 éve Budapest központjában működő profi Kék-Duna tánciskola 10 szinten biztosítja a táncoktatást, többek közt ingyenes videó tananyaggal is. A sok ezer elégedett növendék, a rendszeres táncestek, a vidám és oldott hangulat, jó zene és profi tánctanárok jellemzik tevékenységét.

Itt a közös téma, a tánc kapcsán könnyű új barátokra találni.

A tánciskola a profizmust követi: az optimális táncoktatás érdekében légkondicionált, parkettás táncteremben, a hosszanti és a rövid oldalán végig tükörrel, és satelit hangrendszerrel biztosítja a társastánctanfolyamokat.

No és persze több mint 20 évnyi tánctudással.

A tánciskola a profizmusra törekszik.
Nemcsak a helyszínen.
De online is, az Interneten.

Így a weboldaluk elkészítése során a kihívás adott volt.

A tánciskola csapatunkat választotta a portál felhasználói élmény és design tervezési feladataira, valamint a fejlesztési feladatok megvalósítására.

Az élmény, melyet egy portál elevenít meg - a kihívások

A téma pezsgő és dinamikus mivolta megkövetelte egy modern, látványos online jelenlét kialakítását, amely elősegíti a táncórák értékesítését és szervezését is.

A fejlesztés követelményévé vált, hogy a portálnak nemcsak látványosnak, inspiratívnak kell lennie, hanem az érdeklődés felkeltésén túl szinte minden – a táncokkal, táncoktatással kapcsolatosan - felmerülő kérdésre választ kellett adnia az érdeklődőknek, illetve jelenleg már táncórákon részt vevő személyeknek.

Ez egyben lehetőséget teremtett a tánciskola „ügyfélszolgálati feladatainak” mérséklésére is.

Mindezt úgy, hogy egészen különböző életkorok igényeit kellett kiszolgálni.

A weboldalnak érthetőnek, és egyszerűnek kellett lennie.

Oly mértékben, hogy azt egy 24, és egy 54 éves érdeklődő is könnyen megértse, és könnyedén elnavigáljon rajta. Hiszen a társastáncok iránti szeretet nem korfüggő.

A portálon szükséges volt létrehozni az oktatóanyagok elérést biztosító megoldást is. Azért, hogy a diákok minden este tanulhassák a táncokat.

Méghozzá otthonról.

A videótananyag-szolgáltatás elérését botosító megoldással, a honlapon egy egyszerű bejelentkezést követően a felhasználók számára könnyen elérhetővé tettük a tananyagokat. 

Terveztünk - de hogyan?

A felületi tervezés első körben drótváz (wireframe) tervek elkészítésével kezdődött. Ennek lényege, hogy még a design tervezés előtt definiáltuk az oldaltípusok tartalmát, funkcióját, elrendezését, tartalmi célját.

 A drótváz tervezés minden projektünknél hatékonynak bizonyul, mivel így még a grafikai munka kezdete előtt számos elrendezés-variációt lehetséges kipróbálni.

Az ergonómiai tervezést érdeklődésközpontú felvetésekre és potenciális diák-edukációra fókuszáló tartalmi tervezés előzte meg.

A portál böngészője alapos információt kaphat a táncok fajtáiról, azok jellemzőiről, a beiratkozásokról. És a táncórák pontos órarendjéről is.

Az arculati elemek pedig döntő szerepet játszottak a külső és belső kommunikáció stílusának kialakításában.

A fejlesztés, melyet kihívásként kezeltünk

A weboldal természetesen mobilbarát megjelenésben készült el. 
Azaz a weboldal optimális vizuális élményt biztosít bármilyen eszközön: okos telefonon, Pc-n, táblagépen, laptopon. Bárhol, bármikor fogyasztható és elérhető az adott kontextusnak megfelelő eszközön és formában.

Backend-fejlesztésünk során - melynek hatalmas szerepe van abban, hogy a honlap egy digitális stratégia által, egy fő üzenetre és értékajánlatra célzottan, nagy hatékonysággal és interaktív módon jelenjen meg -, backend-fejlesztőink az alkalmazások szerver oldali részét fejlesztették.

Ez a felhasználók által használt alkalmazások részérre szolgáltatja az adatokat és üzleti logikát.

Mindazt megvalósítottuk, amit a projekt tervezési szakaszában elképzeltünk és a frontend fejlesztés számára megjelenítésre előkészítettünk.

Frontend-megoldásainkkal pedig nem csak a dizájnon segítettünk, de gazdagítottuk a felhasználói élményt is. Munkánk e fázisában az a fejlesztés valósult meg, amivel a felhasználó érintkezik.

Valamennyi böngészőn azonos megjelenést biztosító, keresőoptimalizált megjelenést készítettünk, áttekinthető frontend-kóddal.

Frontend fejlesztésünk során PHP alapon, HTML5 / CSS3 alapokon dolgoztunk. És Codeigniter (keretrendszer) megoldásokat implementálunk.

A végeredmény?

A táncolni vágyó személyek olyan programot keresnek, mely nemcsak testi, de egyben lelki kikapcsolódást is nyújt a számukra.

Egy életérzést, mely kizökkenti őket a szürke hétköznapokból.
A portálon ennek az életérzésnek lehetnek az átélői.

A társastánc hangulatának online megtestesítője minden felületen ezt az életérzést ötvözi a táncokkal kapcsolatos különböző jellemzők, tudnivalók, és hasznos információk ismertetésével.

 

A mi vagyonunk a tudás, a mi tudásunk az Ön vagyona!