A Seo szövegírás lényege, hogy az adott weboldalt és az internetes keresőket hozza egymáshoz közelebb, időbe és térben egyaránt. A virtuális világban a tér jelen esetben a keresőkön elfoglalt pozíció „közelségét” jelenti. Egy adott szóra rákeresve az internetes keresőoldalak több millió találatot is kiadhatnak a pillanat tört része alatt.

A Seo szövegírás hivatott arra, hogy ebből a sok millió találatból, az adott cég weboldala ne a futottak még kategóriába kerüljön, hanem minél előkelőbb helyen végezzen, hiszen a világhálón keresők villámgyorsan szeretnének releváns információhoz jutni, és ha vállalkozásunk a SEO szövegírás elhanyagolása miatt csak a hátsó sorokban kullog, akkor ember fia nem talál rá, így a remélt profit is a nulla felé konvergál majd.

A SEO szövegírás csak nevében tűnik könnyű műfajnak, valójában nem az, ugyanis a megírt szövegnek több szabálynak is meg kell felelnie.

A SEO szövegírás során elkészített textus nem lehet például másolat, mert akkor plagizálás miatt a rendszer nem, hogy előrébb sorolja az adott weboldalt, de direkt hátrébb sorolással szankcionálja azt.

A SEO szövegírás másik sarokpontja, hogy követni kell a tartalomhoz a forma alapelvét: a szolgáltatásnak és az azt leíró szövegnek koherensnek kell lenni. Miért érdemes a SEO szövegírást ránk, szakemberekre bízni? Munkatársain komoly szakmai múlttal rendelkező újságírók, direkt szövegírásra szakosodott specialisták, kiknek a keze munkája a száraz adathalmazból, érdeklődéssel olvasható, mégis releváns tartalmakat eredményez az Ön készülő weboldalára.