Amikor a legjobb megoldás a platós kisteherautó bérlés

Miért válasszuk a platós kisteherautó bérlést?

A platós kisteherautó bérlés sok esetben a legjobb megoldás. Természetesen a szállítás, fuvarozás témaköréről beszélünk. Habár a legtöbb ember életében viszonylag kevés alkalommal jön fel a nagyobb dolgok szállításának gondolata, azonban mégis minden ember életében feljön egyszer-kétszer legalább. Mivel ismeretlen a terep, nehéz megfelelő szállítóeszközt találni, illetve megtervezni a részleteket. Nem számít, hogy költözésről, felújításról vagy valamilyen egyéb esemény miatti szállításról, fuvarozásról van szó, egy kis segítség mindig jól jön, hogyha az ember annyira még nem ismerte ki magát a szállítmányozás és a bérlés világában.

Border checkpoint Nădlac – Nagylak – Romanian side

A platós kisteherautó bérlés részletei: milyen lehet a teherautó

A platós kisteherautó bérlés során az egyik legfontosabb kérdés nyilvánvalóan az, hogy milyen kocsira lesz szüksége az embernek. Ez legtöbb esetben természetesen attól függ, hogy mit is szállítunk. Minőségileg nagyon fontos meghatározni a terméket. Ha törékeny az adott szállítmány, az épségének megtartásának érdekében mindenképpen tegyünk óvintézkedéseket. Ez sokszor olyan bonyolult is lehet, hogy a platós kisteherautó bérlés nem a legmegfelelőbb választás. Sokan szállítanak mégis így például olyan törékeny termékeket is, mint a tojás vagy a bútorok, azonban drága porcelánokat és kristályüvegekhez nem ez lesz a leginkább megfelelő szállítási módszer.

Nem csak a törékenység az egyetlen minőségi tényező, amit érdemes figyelembe venni a szállítmányozás során. Létezik egyfajta szállítmány-igény, azaz annak megadása, hogy milyen feltételek között, milyen környezetben mozoghat az adott szállítmány. Erre magánemberként kevésbé kell figyelnünk, hiszen nem sűrűn fut bele az ember ilyen szállítmányba, de hogy egyszerűbb legyen megérteni, milyen speciális igények léteznek, gondoljunk csak a zöldségekre, a gyümölcsökre, a húsokra, tejtermékekre, virágokra, általánosságban a növényekre. Egy virágkarneválra nem mindegy, hogyan készül az ember, és ugyanez vonatkozik a hűtésre vagy esetleg fűtésre szoruló termékekre. A vendéglátásban és a kereskedelemben csakis szigorú szabályok között lehet végezni a szállítást és a tárolást, a romlott, nem megfelelően szállított étel könnyen észrevétlenül is megromlik, ami akár életveszélyes is lehet, de még a kisebb rossz esetnél is betegségek okozója lehet.

Vállalkozóként tehát ilyen fontos részletekre mindenképpen ügyelnünk kell, így az árunak megfelelő teherautó kiválasztása létfontosságú. Ezekhez a termékekhez hűtőkocsi megléte a fontos, ilyenkor a platós kisteherautó bérlés nem a mi megoldásunk lesz.

Mi befolyásolhatja még a platós kisteherautó bérlés menetét? Nos, mindenképpen a szállítani kívánt áru tömege. Ha az ember teheti, mindenképpen olyan teherautót válasszon, amivel egyetlen úttal képes elvinni az árut, hogyha van ekkora teherautó egyáltalán. Ha például néhány bútort vásárolunk magánszemélyként, és a szállítás megoldása bizonytalan, akkor érdemes lehet valóban a platós kisteherautó bérlést választani, ami a bútorok méretétől függően változó csomagtérrel rendelkezik, egyetlen úttal megoldható a szállítás, így pedig mindösszesen egyetlen napra kell majd bérelnünk ahhoz, hogy az új bútorkészlet eljusson az ember otthonába.

Érdemes tehát ezeket a kritériumokat megfontolni, még mielőtt az ember belevágna a bérlésbe, hogy minden tökéletesen menjen.

További tényezők a platós kisteherautó bérlésben

Mivel is kell még számolnunk tehát a minőségi és mennyiségi kritériumok mellett még a szállításban. Mindenképpen gondoljuk végig, hogy ki fogja vezetni a járművet. Habár alapvetően egy kisteherautóhoz nem kell különleges jogosítvány, nyilván nem árt számításba venni, hogy vezetni mégsem ugyanolyan érzés, mint egy személyautót. Érdemes tehát egy olyan emberre bízni ezt a feladatot, akinek már volt dolga hasonló autóval, vagy akár platós kisteherautó bérléssel. Persze ez inkább csak ajánlás, mint szabály, azonban főleg autóúton agy autópályán lehet nem a legjobb ötlet a teherautóvezetést elkezdeni. 

Highway A9, toll station Como Grandate, Italy

Miért előnyös pont a platós kisteherautó bérlés?

A platós kisteherautó bérlés általában magába foglalja a ponyvát is, ami egy remek kiegészítője az autónak. Könnyen kezelhető, felemelhető, köthető, azonban mégis remekül megtartja a szállított termékeket. A merev falnál sokkal könnyebben kezelhető, amikor a felrakodásról vagy a lerámolásról van szó. A megkötése és felhelyezése viszonylag adja magát, de ha már egyébként is olyan ember fogja az ajánlás szerint vezetni a gépet, aki ért hozzá, akkor valóban adja magát ennek a megoldása.

Ha túltekintünk a platós kisteherautó bérlésen, alapjáraton a bérlés fogalma nagyon megéri az embernek, hiszen előfordulhatnak olyan esetek, hogy nagyobb dolgot kell elhozni, mint amilyen kocsink van, ha van egyáltalán persze. Így nem kell lemondani fontos eseményeket, bútorokat, nagyobb ajándékokat, sok lehetőség marad nyitva a platós kisteherautó bérlésnek köszönhetően. Nem kell ismerőstől kérni segítséget, nem kell szállítmányozással foglalkozó céget sem megbízni vészesen sok extra költségért. Ezért beláthatjuk, hogy a platós kisteherautó bérlés az egyik legjobb szolgáltatás mostanában a szállítmányozás körében.