Az idei trend karácsonyra: díszítsünk girlanddal!

Girland, ami mindenhol jól mutat

A girlandok talán nem az első dekorációs elemek, amik eszünkbe jutnak a karácsonyról, habár talán az elsők között vannak. Mostanában a led füzéreké, a világításé és a hangulaté a főszerep, és sokkal kisebb szerepet kapnak a girlandok a díszítésben, mint azt megérdemelnék. Azonban nem kell ennek feltétlenül így lennie, hiszen a mai girlandok minőségi anyagból készülnek, és a felhasználásuknak csupán a kreativitásunk szabhat határt.

Girland az ajtóra

A ház körül sokan nem szeretnek elektromos díszítést elhelyezni, azonban a zárlattól való félelem nem kell, hogy elvegye a kedvünket az udvar és a ház feldíszítésétől. Az ablakokba belülről is lehet díszítést helyezni, így tulajdonképpen csak a bejárati ajtó marad kérdéses. Oda azonban éppen tökéletes megoldásul szolgál egy girland füzér. Az ajtófélfa köré felhelyezve remek keretet ad a bejáratnak, ami a belépőket egyből karácsonyi hangulatba ringatja. Saját ízlésünk szerint díszíthetjük fel ezután: felhelyezhetünk bármilyen díszt, amit egy karácsonyfára helyeznénk. A szaloncukorral azonban óvatosan, hogyha nem akarunk hangyákat a bejárathoz, még ha az „édes belépés” gondolata csábító is elsőre. Legjobb, ha kombináljuk a gömbdíszeket a füzérekkel, így igazán otthonos hatást érhetünk el. Ha valamilyen szolidabb megoldást keres az ember, akkor sem kell megválnia a girland gondolatától: egy feldíszített koszorú nem csak nagyon ünnepi, de elegáns is. Aki pedig valóban a téli hangulat embere, akár a két fajtát kombinálhatja is, és ízléses dekorációval egymáshoz harmonizálóvá teheti.

Girland a lakásban

A karácsonyfa zöldje megadja a díszítés alapkövét. Csillogó-világító elemekkel párosítjuk ugyan ezt a színt, azonban fontos a harmónia. Általában három-négy színnél többet nem szoktunk alkalmazni egy fenyő díszítésénél, ez pedig behatárolja a lakás többi részének dekorációját is. Éppen ezért érdemes a megadott fenyőhöz alkalmazkodó girlandokat alkalmazni, ami remekül passzol az alaphangulathoz is, és az alapszínt könnyedén tudjuk a díszítéssel összehangolni a fánkkal. Remekül mutat mind a falon, mind a függönykarnison, a tévé felett, az ajtófélfákon, a nem nyitható ablakok aljában, sőt még a karácsonyi asztal közepén végig húzva is remek díszítőelem. Hajlíthatóságának hála könnyedén formázható, alakítható, párosíthatjuk bármilyen dísszel vagy fényfüzérrel.

Hol vásároljunk girlandot? Milyen a választék?

A girland bár egyszerű (de annál nagyszerűbb) díszítőelem, fontos, hogy jó minőségű darabot válasszunk. Az élethű, 3D-s darabok igazán különleges hatást nyújthatnak a lakásban és az udvaron egyaránt, azonban sok helyen kaphatunk olyan termékeket is, amelyek nem hozzák ezt a szintet, és még a díszítőelemek sem segítenek az igénytelenségükön. Ezért is tudok ajánlani egy olyan oldalt, ahol biztosan jó minőségű és megbízható rendelést fogunk kapni, a girlandjaik gyönyörűek és a zöld szín mellett még fehér girlandot is be tudunk szerezni náluk, ami a zöldhöz hasonlóan az ünnep színe, csak egy kicsit merészebb, kalandosabb jelleget adhat az otthonunknak. Ha tehát jó minőségű díszeket keres valaki, én ezt bátran merem ajánlani: https://dekortrend.hu/girlandok.html.

A girland előnyei

A girland nagy előnye, hogy természetesen hat, ugyanakkor sokkal jobb díszíteni vele, mint a fenyőágakkal. Könnyedén formázható, pontosan tudjuk a méretét. Nagy előnye, hogy nem szúr, így a díszítés kellemes élmény lesz általa a fájdalmas helyett. A tűlevelek potyognak, szúrnak, megkeserítik a karácsonyi takarítást, a műanyag tűlevelek azonban puhák, ugyanakkor természetesen szép hatást keltenek. Az árukra befektetésként lehet tekinteni, hiszen az élő levágott ágak alig néhány nap alatt csak üres csonkok lesznek, míg ezeket a füzéreket több évig is használhatjuk, gyakorlatilag nincsen legjárati idejük. Megunni sem lehet könnyű őket, hiszen minden évben más téma vagy színvilág szerint díszíthetjük fel őket, ráadásul nem csak karácsonykor lehet előszedni azokat, hanem az év bármely pontján, akár állandó díszítésként is. Ha mégis a téli ünnepek miatt szeretnénk megvásárolni őket és hiányoljuk a jellegzetes fenyőillatot, arra is van megoldás, hiszen ma már bármelyik drogériában vagy illatszer boltban lehet kapni fenyőillatú illóolajt, amelyből néhány csepp a füzérre öntve máris karácsonyi illatot ad a helyiségnek. A 3D-s tűleveleket tartalmazó darabok ma már a leginkább elterjedtek, ezek olyan élethű tűleveleket tartalmaznak, amelyről csupán tüzetesebb vizsgálódás után mondhatja meg az ember, hogy valóban műanyagról van szó, és nem mágiáról.

Girlanddal a karácsonyi díszítésért még ma

Talán kicsit korán van még az ünnepekre való készüléshez, azonban a tervezéshez semmiképp. Aki időben nekilát a tökéletes és meghitt családi karácsony előállításához, annál garantált a siker. Ha lépésről lépésre halad az ember, akkor az utolsó hajrában nem kell emberek tömege közt átfurakodnia magát minden szem szaloncukorért, hanem komótos nyugodtsággal szerezhet be minden fontos összetevőt az ünnephez, és akkor már miért ne kezdenénk pár girlanddal?