Munkásszálló Martonvásár környékén, az én megmentőm

munkasszallo-martonvasar_pic3

Nem gondoltam volna, hogy egy munkásszálló Martonvásár belvárosában indít el az utamon

Miután befejeztem az iskolát, el kellett gondolkodnom azon, mihez kezdek az életemmel. Nos, de sosem gondoltam volna, hogy a sors egyszer odáig fog majd engem sodorni, hogy egy munkásszállóban kezdem el a nagybetűs életemet.
Tudtam jól, hogy eljön majd az a nap, amikor munkát kell keresnem, ha befejeztem a sulit, de mindig arra gondoltam, hogy majd kényelmesen, tömegközlekedéssel bejárok egy közeli céghez, ami a városon belül van, ahol eddig éltem. Ez azonban nem pont úgy alakult, ahogyan én ezt eredetileg elképzeltem volna.
Egy munkásszálló Martonvásár városában lett az, ami segítette az elhelyezkedésemet munkahely ügyileg a nagyvilágban. Egy olyan helyen kaptam munkalehetőséget, ami elég messze volt az otthonomtól, így számomra a bejárás nagy kellemetlenségekkel járt hosszútávon. Nem értem el időben a vonatot és a csatlakozást, nagyon sokat késtem emiatt a munkahelyemről s noha volt a baráti társaságomból olyan személy, aki közel lakik Martonvásárhoz, nem tudtam mindig nála éjszakázni és megzavarni ezzel a magánéletét.
Kénytelen voltam keresni valamit.

munkasszallo-martonvasar_pic1

Miért döntöttem a munkásszálló Martonvásár környéki lehetősége mellett?

Egy albérlet nagyon drága lett volna számomra, így nem engedhettem meg magamnak azt, hogy albérletet fizessek a kezdőfizetésemből, úgy, hogy talán enni sem tudnék magamnak venni. A szüleim nem élnek rosszul, de nem keresnek annyit, hogy kezdőlöketbe besegíthessenek.
A saját kezembe vettem az irányítást és keresgélni kezdtem szálláslehetőségek között Martonvásárban. Így akadtam egy munkásszállóra Martonvásárban. Én a következő az oldalon keresztül érdeklődtem, illetve találtam meg a munkásszállást:   https://munkasszallok.hu/varos/martonvasar/ Bátran ajánlom bárkinek, aki elkezdené az életét és a munkát keresne Martonvásár közelében, de messze lakik a munkahely lehetőségétől.
Martonvásár város Fejér megyében, a Martonvásári járás székhelye. A város központját átszeli a 7-es főút, illetve a határában elhalad az M7-es autópálya is. A település a Székesfehérvár és Balaton irányába induló kisebb távolsági autóbuszforgalom része. Vasúti tekintetben a város a Budapest–Székesfehérvár vasútvonal mentén fekszik. Martonvásárra Budapestről sűrűn közlekednek elővárosi vonatok, de Székesfehérvárral – kisebb számban Siófokkal és Nagykanizsával – is rendszeres összeköttetésben áll. Emiatt a közlekedése nagyon jó Martonvásárnak, noha nem annyira, hogy engem rövid idő alatt hazajuttasson. Ez egy fontos dolog volt nekem, hiszen nem akartam két-három órákat utazni reggel a munkahelyemre, sem pedig haza este, hogy aztán ezt az egész ördögi kört megismételjem minden álló nap.

Informálódok a munkásszálló Martonvásár környéki lehetőségeiről

A munkásszálló neve Marton hotel volt. A cím, melyen keresztül elérhetővé vált számomra a munkásszállás, a 2462, Martonvásár, Budai út 83. volt. A szállás maga már ára nem volt drága, sőt 3200 forint-tól elérhető volt számomra, ezt pedig könnyedén ki tudtam fizetni.
A szálláson két és három ággyal rendelkező szobák, illetve négy ággyal felszerelt apartmanok találhatóak. Minden szoba tartozéka egy saját hűtőszekrény. A televízió elengedhetetlen kelléke a munka utáni pihenésnek, így a szobatársaimmal majdnem minden este megnéztünk egy izgalmas filmet. Az ággyal felszerelt szobákban még van asztal, székek, ruhásszekrény, ágynemű és ágynemű huzat, illetve pedig egy saját fürdőszoba, wc-vel is felszerelve. A konyha közös használatú, ott készítettük el minden alkalommal magunknak az ételt. Változatosan ehettünk, ugyanis sütési, főzési, illetve ételmelegítési lehetőség van a szállóban. A munkásszálló a mosást automata mosógépekkel biztosították számunkra. Ami számomra igencsak emlékezetes és kedves volt, hogy a munkásszállóhoz nagy kert is tartozik, ahol a közös programokat tudtunk tartani a többiekkel. Néha fociztunk, de volt, hogy megragadtuk a bográcsozás lehetőségét is.

munkasszallo-martonvasar_pic2

Milyen volt a munkásszálló Martonvásár szívében?

A szálláson biztosítottak nekünk wifi elérhetőséget, illetve pedig ingyenes parkolást is a szállás vendégeinek. A Marton hotelben töltött idő alatt nagyon jó embereket ismerhettem meg, illetve gond nélkül bejárhattam a munkahelyemre. Annak ellenére, amiket hallottam a munkásszállókról, nagyon azt az érzést keltette bennem, mint régen a kollégium, ahova jártam. Izgalmas élmény volt.
Martonvásár mellesleg sok izgalmas lehetőséget kínált. Itt volt a Brunszvik-kastély, sok kulturális program és rendezvény, vásárok, Óvodamúzeum és még sok minden más is. A kiváló közlekedésnek köszönhetően pedig alkalom adtán gyorsan eljuthattam akár Budapestre akár pedig Székesfehérvárra is. Sok kedves ismerősöm él arra, így számorma fontos volt az is, hogy őket is meglátogathassam, hogy kikapcsolódhassak a munka után hétvégente, ha lehetőségem adódott erre. Számomra pozitív csalódás volt ez az élmény, így nyugodtan tudnám javasolni a Martonvásári munkásszállót mindenkinek!